Aankoopbegeleiding

Een verkoper geniet veelal de begeleiding van een verkopend makelaar. Echter, hoe zit het met de koper? Juist bij deze groep ontbreekt het vaak aan professionele begeleiding tijdens het aankopen van een woning.

In de hectische woningmarkt van tegenwoordig gebeurt het helaas maar al te vaak dat kopers teleurgesteld worden omdat de woning waar zij hun oog op hadden laten vallen reeds is verkocht aan iemand anders. Ook komt het met regelmaat voor dat de bezichtiging wordt afgebeld alvorens deze heeft plaatsgevonden omdat de woning aan iemand anders is verkocht.

Deze gebeurtenissen zorgen er soms voor dat kopers roekeloos gaan handelen om die ene perfecte woning maar te kunnen kopen. Zij brengen bijvoorbeeld al een bod uit op een woning die zij nog niet van binnen hebben gezien, of doen binnen 1 dag of zelfs 1 uur na de bezichtiging al een bod op een woning! Een woning kopen gebeurt tegenwoordig op zo’n hectische manier dat het bijna lijkt alsof dit tot de dagelijkse gang van zaken behoort. Echter, is het bod wat zij als koper hebben gedaan wel realistisch? En, voldoet deze woning wel echt aan hun wensen? En, wat is de woning nu eigenlijk echt waard? Dit zijn slechts enkele vragen die men zich als koper zou moeten stellen.

Een aankoopmakelaar kan ervoor zorgen dat er op belangrijke momenten als deze, met een professioneel oog meegekeken wordt naar de woning die men als koper op het oog heeft. Immers heeft niet alleen de verkoper meldingsplicht, maar heeft u als koper ook een onderzoekplicht.

Wat mag u van ons verwachten als uw aankoopmakelaar?

  • Wij maken voor u een inschatting van waarde van de woning;
  • Wij doen onderzoek met betrekking tot het bestemmingsplan, de kadastrale gegevens, bouwkundige staat, milieuaspecten en de bodemgesteldheid;
  • Daarnaast bestuderen wij de door de verkopende partij aangeleverde informatie en kunnen wij samen met u bekijken of er nog aanvullende vragen gesteld dienen te worden;
  • Wij nemen contact op met de verkopende makelaar en plannen een aankoopbezichtiging. Tijdens deze afspraak nemen we alle tijd om de woning samen met u te bekijken, naderhand zullen we onze bevindingen met u delen en het bezoek bespreken;
  • Wij doen de aankooponderhandeling, dit is waar u geld verdiend! In overleg met u zorgen wij ervoor dat u een prijs betaald waar u ook daadwerkelijk achter staat;
  • Wanneer de onderhandeling succesvol wordt afgerond, zorgen wij ervoor dat de koopovereenkomst wordt nagelopen en dat de gemaakte afspraken op de juiste manier zijn vastgelegd. Eventuele aanpassingen worden doorgegeven aan de verkopend makelaar.
  • Op de dag van de overdracht zijn wij aanwezig bij de eindinspectie van de woning en gaan wij mee naar de notaris.

Wij beschikken over goede contacten met bouwkundige adviseurs en taxateurs, zodat ook dit voor u geregeld kan worden. Indien gewenst kunnen wij u adviseren bij het maken van de keuze voor de notaris. Verder werken wij met een vast tarief zodat u niet voor een verrassing komt te staan.

Claudia Makelaardij begeleid u graag tijdens de zoektocht naar uw droomwoning!

Wilt u graag meer informatie over onze diensten als aankoopmakelaar? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op met ons

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding